Recept

Hello kitty pannkakor!

Du behöver

5 dl mjölk

3 dl vispad grädde mellanvispad.

1 tsk salt

2 tsk socker

ca 4 dl mjöl

50 g smällt smör.

 

Så här gör man

Blanda mjölk mjöl och socker o salt o vispa helst med elvisp.

Så du ser det ej finns klumpar.

Blanda i grädden o rör om o sist häll i smöret o rör om.

gräddas som vanliga pannkakor och jag andvände en stekpanna från kittyfan.se och fick till hello kitty formen med hjälp av den.

Barnen älskar dem!

 

Pepparkakor som smakar så gott!

Du behöver

300 g smör

5 dl socker

1 dl sirap

5 msk pepparkakskrydda

2 dl vatten

1.5 liter mjöl

1 msk bikarbonat

Så här gör du

 

Rör rumsvarmt smör och socker och sirap till en jämn smet.

Andvänd gärna elvisp..

Krydorna skall sedan ner bikarbonat och vattnet.

rör om!

Ha hälften av mjölet ner i smeten. Sätt folie runt degen eller plast runt bunken.

Sätt in degen i ett dygn i kylen.

Dagen efter tar du fram degen och mjölet som e kvar för utbakning.

Kavla ut och gör figurer  och lägg på smord plåt.

200 grader i ca 5 minuter.

Låt dem svalna lite på plåten innan du tar bort dem.

Så goda!

 

 

Lussebullar som är saftiga och smakar himelskt!

 

Du behöver

5 dl mjölk

200g smör

1 g saffran

1 burk kesella

1 ägg

1 krm salt

3 dl socker

50 g jäst en hel jäst

1.7 liter mjöl ca 1 kg.

 

Så här gör du

Smällt smöret och häll i mjölken se till att tempen är 37 grader.

Häll i saffran i detta och rör om

Låt nu jästen få lösa upp sig i vätskan , sen blandar du i resten och andvänd elvisp för att få en jämn o fin smet.

Mjölet låter du vara lite kvar av för utbak.

Efter allt är blandat och degen är fin låt den jäsa i ca en timme.

Efter detta knådar du till degen till en hanterbar deg och börjar baka ut den i alla dess former.

Sen penslar du figurerna / bullarna och dekorerar med russin.

Låt jäsa i ca 20 min på plåten.

Ha ugnen på 225 grader och grädda dem i ca 5-15 min beroende på hur stora de är.

Blir saftiga och smakar gott barnen vill bara ha mera....

 

Hallkaka! En mycket god kaka som är saftig och har mycket god choklad eller vaniljsmak..

Detta behöver du

3 dl mjölk

2 dl socker

100 g smält smör

1 banan 

1 tsk bakpulver

2 ägg

3 dl mjöl ibland 4 dl beroende på konsistensen på smeten. skall vara som sockerkaks smet.

Smaksättning vanilj eller choklad eller gör tigerkaka allså båda sorter man häller försiktigt i formen så det blir färgskildnad..

 

Så här gör du

Blanda socker o smör och ägg.

Sen  mjölk , mosad banan och smaken ni vill ha vill ni ha vanilj andvänd gärna äkta vanilj..

Blanda i mjölet och häll i smeten i bröad och smörad form.

Ha ugnen på 200 grader och ställ in den ca 30 - 45 min..

 

Bananen gör det mer saftigt och lyfter smaken av vaniljen eller chokladen.

Äkta vanilj smakar bäst och bananen lyfter smaken så man känner skildnad på äkta o vaniljsocker .

Fast det sist nämda går , och smakar bra endast jag är petig med vad jag har i...

En klar favorit bland vännerna.

 

Kladdkaks muffins så ljuvliga!

detta behöver du

4 ägg 

5 dl socker

200g smällt smör

4 dl vetemjöl

4 tsk vanilj äkta

2 krm salt

8 msk kakao

1 tsk bakpulver

 

Gör så här

vispa ägg o socker ihop tillsätt sedan smält smör.

Vaniljen och kakaon tillsätts sedan med saltet och bakpulvret.

Sen blandar du i mjölet så det blir en jämn o fin smet.

Häll i smeten i bullformar , ha dubbla så det ej rinner ur formen.

Ha ugnen på 200 grader och låt de gräddas mellan 10 min till 15 min beroende på storlek.

Ibland behövs bara 5 min.

Låt svalna o toppa med tex grädde och skurna jordgubbar eller strössel.

 

Choklad fude

Du behöver

1.5 dl kakao

500 g socker strö

2 msk sirap

2 dl grädde

4 msk smör

1 msk vaniljsocker

1 tsk äkta vanilj

1 krm salt

 

Sä hör gör du

koka kakao , socker , sirap , grädde och salt under omrörning.

Tills den klarar kultestet med kallt vatten och ej flyter ut i vattnet.

Tillsätt smör och vaniljen och rör om ordentligt och häll i en långpanna med bakpapper i så fastnar ej smeten.

Låt den sedan stelna o skär nu dina bitar hur du vill ha dem..

Man kan ha snyggt papper på dem så det blir som karamell papper på dem.

skyddar mot basiller lite och samtidigt snyggt i en fin skål som bara är att plocka ifrån.

Jag brukar välja guldpapper och rött papper men det finns ju fler färger...


Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.